Gumi fröccsöntés

Cégünk kiemelkedő szolgáltatást nyújt a gumi fröccsöntés iparágában.
Tevékenységünk magába foglalja a rugalmas gumialapanyagok precíz fröccsentését, valamint formázását. Célunk, hogy kiváló minőségű gumi alkatrészeket hozzunk létre, amelyeket partnereink időtállóan használhatnak.

Ismerjük a gumi alapanyagok tulajdonságait, továbbá otthonosan mozgunk az ipari eljárásokban. A gumi fröccsöntés folyamatát magasan képzett, tapasztalt szakembereink végzik el, melyekhez korszerű gépeket és eszközöket használnak.

Műanyag fröccsöntés

Műanyag fröccsöntési szolgáltatásunkkal széles körben támogatjuk partnereink termelési munkáját. Beleértve az autóipart, az elektronikát, a fogyasztási cikkeket, az orvosi eszközöket, és más ipari ágazatokat. Alkatrészeink kiemelkednek a pontos méretezésben, a tartósságban, valamint a tartós minőségben.
 
Az elkészült termékeink kiemelkedő minőséget, és pontos részleteket garantálnak.
A műanyag alapanyagok széles választéka áll rendelkezésre, így lehetőséget biztosítunk arra, hogy megtalálja megfelelő anyagot a projektjeihez.

Általuk használt gumi típusok

  1. MBR (Metilén-butil-rubber): Az MBR, vagy más néven metilén-butil-gumi, kiváló ellenállást nyújt az olajok, savak és lúgok ellen. Ez a gumi tipus rendkívül rugalmas és kopásálló.

  2. SBR (Stirend-butil-rubber): Az SBR, vagy stirend-butil-gumi, kiváló ellenállást nyújt az időjárási viszontagságoknak, a kopásnak és a korróziónak. Ez a gumi típus széles körben használatos autóalkatrészekben, egyéb ipari alkalmazásokban, ahol fontos a tartósság és az ellenálló képesség.

  3. FKM (Fluor-karbon-gumi): Az FKM, vagy fluor-karbon-gumi, kiemelkedően ellenáll az extrém hőmérsékleti körülményeknek, a vegyi anyagoknak és a korróziónak. Ez a gumi típus gyakran alkalmazott az olaj- és gáziparban, az autóiparban, valamint az orvosi és gyógyszeripari alkalmazásokban, ahol a kiváló keménység, tartósság és korrózióállóság elengedhetetlen.

Minden fent említett gumi típus különleges tulajdonságokkal rendelkezik, és alkalmas különböző ipari környezetekben való használatra. Az általuk használt gumi típusok között megtalálhatók a rugalmasság, kopásállóság, hő- és vegyi ellenállás, amelyek biztosítják a megbízható és tartós megoldásokat a különféle iparágak számára.

 

Általuk használt műanyag típusok

  1. Polipropilén: A polipropilén egy sokoldalú és könnyen formázható műanyag anyag. Kiváló keménységgel, kopásállósággal és hőstabilitással rendelkezik. Ez a műanyag típus nagy terhelésnek és vegyi anyagoknak is ellenáll, így széles körben alkalmazzák az iparban, például az autóiparban, elektronikai és háztartási termékekben, csomagolástechnológiában és sok más területen.

  2. Thermoplasztikus elasztomer fröcsöntés: A thermoplasztikus elasztomer fröcsöntés olyan elasztomer anyagokat jelent, amelyek hő hatására megolvadnak és formázhatóvá válnak, majd hűtés után visszanyerik eredeti rugalmasságukat. Ez a folyamat lehetővé teszi a precíz és rugalmas fröccsöntést. Az ilyen típusú műanyagok kiváló rugalmassággal, tartóssággal és ellenállással rendelkeznek, és számos iparágban, mint például az autóiparban, az elektronikai iparban és az orvosi eszközök gyártásában használatosak.

Mindkét műanyag típus rugalmas és sokoldalú megoldásokat kínál a különböző iparágak számára. Az általuk használt polipropilén és thermoplasztikus elasztomer műanyagok kiváló minőséget, tartósságot és ellenállást biztosítanak a termékek számára, valamint lehetővé teszik az egyedi igényekre szabott formázást és funkciókat.

Utókezelések

az utókezelésekről, amelyek segítségével befolyásolhatók a fizikai paraméterek, mint a keménység, maradó deformáció és mérettűrés:

  1. Keménység: Az utókezelések lehetőséget nyújtanak a műanyag alkatrészek keménységének befolyásolására. Ezáltal a megfelelő keménységi értéket érhetjük el az adott alkalmazásnak megfelelően. Például hőkezelés vagy anyag hozzáadása révén a műanyag alkatrész keménységét finomhangolhatjuk.

  2. Maradó deformáció: Az utókezelések segítségével befolyásolható a műanyag alkatrészek maradó deformációja. A megfelelő utókezelési módszer kiválasztásával minimalizálható vagy akár megszüntethető a maradó deformáció. Ez növeli az alkatrész stabilitását és funkcionalitását.

  3. Mérettűrés: Az utókezelések lehetővé teszik a műanyag alkatrészek mérettűréseinek kezelését. Szükség esetén az utókezelés során finomhangolható a mérettűrés, hogy az alkatrész megfeleljen a pontos méretezési követelményeknek. Ez biztosítja a termékek megbízható illeszkedését és funkcionalitását.